Христо Стоичков скочи в защита на своя приятел Лео Меси, с когото имат специални взаимоотношения от години.

Камата два пъти е награждавал аржентинеца със "Златна обувка" за най-добър голмайстор в Европа, а през януари тази година бе ВИП-гост на Лео, когато той получаваше шестата си "Златна топка" в Париж.

"Какво прави това ръководство? - изригна Стоичков от студиото на "Унивижън". - Само беди ни донесе... Само щети, които ще се поправят с години.

Да изритаме най-добрия футболист за всички времена...!?

Да ритнем един шут в задника на Меси, най-големият в историята?! Не могат ли да видят, че изтриват един мит за клуба и футбола!?

Невероятно!"

Единственият българин със "Златна топка" никога не е променял позицията си по темата с Лео.

Дори след отпаданията от Рома и Ливърпул, както и след позора с 2:8 срещу Байерн този сезон, насред лавината от критики, Ицо винаги запазваше Меси настрана. "Направил е твърде много, за да го слагаме заедно с другите", е неговата теза.

Пак на Христо принадлежи фраза, която в. "Гадзета дело спорт" цитира след "Златната топка" на аржентинеца от миналата година:

"Лео отдавна не се състезава с никого. Той е най-добрият в света и най-добрият на всички времена. Кристиано се състезава да е най-добрият на нашето време, а Меси - да е редом с Пеле и Марадона."