Христо Стоичков лично ще приветства феновете си в събота, на 18 ноември, при откриването на своята "Зала на славата" в София. Всеки от тях ще получи снимка с автограф лично от великата осмица по време на събитието.

Единственият българин, носител на "Златната топка", се прибира в сряда от Маями. И най-важната точка от програмата му у нас е именно отварянето на вратите на уникалното за България място - музей на спортната слава. Гостите ще могат да посетят и първия магазин на нашумелия бранд H8S в София.

"В четвъртък, след разговори със Стоичков, ще обявим официално конкретно мястото и часа на срещата", довери Кристиян Кръстанов, директор на "Залата на славата".

Тогава стане ясно и дали на 17 ноември ще има частно парти на Камата в деня на паметната победа на "лъвовете" над Франция (2:1) в последната минута на световната квалификация на "Парк Де Пренс" през 1993 г.

През тази година отбелязваме три десетилетия от великия мач.

"На събитието няма как да се поканят журналисти, защото на 400 кв. м са разположени десетки трофеи, различни интерактивности, подаръци от знаменитости, позиции за снимки на посетители и много други артефакти - поясни Кръстанов. - Ще настане хаос. Но поради големия интерес обсъждаме варианти за излъчване на сигнал от партито, на което се очакват знакови гости.

Отказахме се от варианта да минем без парти, защото интересът към събитието е изключителен. Затова и вече обсъждаме вариант да излъчим за публиката телевизионен сигнал от залата в ютуб канал.

В четвъртък всичко ще стане ясно - място, час и начин на отразяване".

Звезди от златния тим на Четвъртите в света ще посетят музейната експозиция на голмайстора на Мондиал 1994.

Също и олимпийски шампиони, които са дарили свои отличия и екипи за "Залата на славата", желаят да присъстват на прерязването на лентата и не приемат отлагане на партито. Така че първоначалният вариант "без фанфари и шум" явно ще отпадне.

Засега обаче е сигурна само срещата на Стоичков с феновете му на 18 ноември.