Играчът с име Стоичков отново стана герой в Испания, след като донесе победата на Ейбар над Алмерия с 1:0 в дербито на Сегунда.

Нападателят, който по паспорт е Хуан Диего Молина Мартинес, заби фамозно попадение в 39-ата минута, с което нанесе поражение на лидера във второто ниво на испанския футбол. Победата пък изстреля Ейбар на трето място.

Стоичков прати с левачката удар от въздуха в далечния горен ъгъл и даде точките на баския тим. Той вече е и водещ реализатор на Сегунда със 7 попадения в първите 10 кръга.

Репортаж от двубоя и страхотния гол на Стоичков - ТУК.

Неговата история е странна - баща му имал огромно желание да го кръсти и по рождение на суперзвездата на Барселона по това време и негов голям любимец Христо Стоичков.

Майката била против, но когато заиграл футбол професионално, Хуан Молина станал Стоичков поне на терена - така го картотекират навсякъде, така и медии, и съотборници в Испания го наричат.

А коментаторите дори му казват "Стойков", както бе и навремето, когато Ицо нижеше стотици голове по испанските терени като един от най-силните нападатели в света през 90-те години на миналия век.

Алмерия води с 19 точки, а Ейбар има 18 и големи амбиции да се върне в елита, откъдето изпадна миналия сезон.