Христо Стоичков повтори свои думи, които вече е казвал по отношение на стари случки от времето, когато бе влязъл сериозно в треньорската кариера.

В свои интервюта и преди Камата говореше за "съмнителни неща" около мачове от периодите му начело на Мамелъди Съндаунс в Южна Африка, на Селта в Испания и дори на българския национален отбор.

"Няма да работя повече като треньор. Изобщо не ми липсва - каза единственият българин със "Златна топка" пред в. "Ас". - Преживях няколко странни неща, които докоснаха сърцето ми. Не можех да позволя името ми да бъде опетнено от футбола. И реших да се махна от онзи бардак.

Винаги съм се борил за страната си, за Барселона... И идват хора, които не са от моя спорт, за да ми кажат какво трябва да направя. Това и онова - печелиш мач, губиш мач.... Това не работи при мен.

Така опитаха да действат, когато бях в Селта. Двама президенти разговарят по телефона. Ако спечеля - това, ако загубя - онова... Затова си помислих - вървете по дяволите всички.

Същото нещо ми се случи и в Южна Африка. В последния мач, ако биехме, ставахме шампиони. Президентът влезе в съблекалнята и започна да говори на някакъв друг език, който дори не разбирах. Накрая загубихме мача и шампионата.

Същото ми се случи и в националния отбор на България. Тръгнах си и името ми не е опетнено.

Приемам, че някога сам бях агресивен на терена. Но когато ми докоснат сърцето с подобни интриги, не мога да ги понасям."

Стоичков неведнъж е връщал лентата към мача България - Албания от квалификациите за Евро 2008, когато бе селекционер на страната. Той завърши 0:0, а след него легендарната осмица сам си тръгна от поста.