Носителят на "Златната топка" за 1994 г. - Христо Стоичко, даде старт на обиколката си из страната, на която ще представя автобиографията си.

Легендарният футболист показа отличието си, което е най-ценната индивидуална награда във футбола. Той дори даде шанс на стотиците фенове събрали се за автограф да се докоснат до отличието, което само най-великите в играта са имали шанс да печелят.

Снимка: БТА

Той раздаде множество автографи, снима се с феновете, а пред журналистите сподели:

"Имах щастието да бъда със страхотни треньори и страхотни ръководители, които ни научиха на ред и дисциплина.

Това, което беше в ЦСКА и в националния отбор. В Барселона беше съвсем различно с Йохан, лека му пръст. Но ако чакаме само на спомени и че сме играли по 70-80 мача за България, а като ударим една черта какво си постигнал - нищо.

Значи не си играл това, което трябва да играеш. А не виждам и такъв в момента, който да има някаква перспектива. Ако не се трудят, ако не се разграничат от айпади, инстаграми и фейсбуци, няма да стане.

Моята поука съм я извадил. Другите дали ще си я извадят. Те да прочетат и да видят ние откъде сме тръгнали и какво сме постигнали.

Защото е много лесно да даваме акъл, а дали ще го приемеш, е съвсем различно.

Сегашните имат много информация, по-малко мислят за футбол. Ние както тренирахме, така и играехме събота или неделя.

С книгата искахме да покажем какъв съм извън терена. Да разберат хората, че нещата не са само "мамата" на терена",сподели Стоичков.

Снимка: БТА