Поздрав от една легенда към друга. Христо Стоичков се обърна към Димитър Пенев, който днес навършва 78 години. Камата използва социалните мрежи, за да благодари на Стратега за всичко, което двамата са постигнали като треньор и футболист през годините досега.

Както е известно, Стоичков изгря за големия футбол в ЦСКА именно под ръководството на Пената през 80-те години на ХХ век, а както се казва - останалото е история. Двамата бяха част и от една от златните страници на родния спорт по време на периода им в националния отбор. Започвайки от знаменитата победа на "Парк де Пренс", класирала нашите за Мондиал 1994 в САЩ и след това преминавайки през златното американско лято и четвъртото място в света.

"Старши, Старши, колко години минаха! И колко славни моменти имахме заедно! Изпращам ти най-голямата прегръдка!Винаги бъди така неуморен и дръж под контрол "Българска армия", както държеше нас на световното!Честит 78-и рожден ден, Димитър Пенев! Още веднъж благодаря за всичко, което си направил за мен!", написа Стоичков.

От ЦСКА също не пропуснаха да отбележат личния празник на клубната легенда. Ето какво споделиха "армейците" на официалния си сайт:

"Армейци,

днес една от най-големите легенди на ЦСКА и българския футбол - Димитър Пенев, празнува своя 78-и рожден ден.

Той носи червения екип между 1964 и 1977 година, като записва 329 мача и 24 гола. Като футболист на ЦСКА Пенев печели 7 титли на България и 5 пъти триумфира с Купата на Съветската армия, а като треньор на тима извежда армейците до 3 шампионски титли и 4 купи.

За националния отбор на България Димитър Пенев изиграва 90 мача и вкарва 2 гола. Участник е на Световните първенства през 1966, 1970, 1974. Като селекционер на тима той извежда страната ни до четвъртото място на Световното първенство през 1994 година в САЩ, а също така води отбора и при първото класиране на България на европейски финали през 1996 година. Обявен е за треньор номер 1 на XX век на България. Награден е с орден "Стара планина" - първа степен. През 2016 година е обявен за почетен президент на ЦСКА.

Пожелаваме на Димитър Пенев много здраве, щастие, късмет и дълголетие!"