Христо Стоичков представи своята модна марка "H8S" на специална церемония в хотел "Маринела" в София. Единственият българин със "Златна топка" обяви старта на проекта, който ще предлага онлайн дрехи с бранда му.

Разбира се, в сайта 8hristo.com ще може да се купи и книгата "Христо Стоичков. Историята", която вече е преведена на 3 езика - английски, испански и полски, а скоро - пак според разкритието на Стоичков, ще влезе на пазара и зад Океана.

На презентацията бе загатнато за голям договор там, който да предложи книгата на почитателите на Ицо. Вероятно става дума за Мексико, където Камата е особено популярен в последните 6 години.

Той е водещият анализатор и журналист за футбол на "Унивижън" - американски медиен гигант, насочен към испаноговорящите в Северна и Централна Америка, като коментира и мачове от мексиканската лига.

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯ ОТ ПРЕДСТАВЯНЕТО>>>

Снимка: Bulphoto

Книгата ще бъде представена и в Барселона, където с клуба има договор да се продава и в многобройните фенмагазини на "синьо-червените". 

Стоичков обяви:

"Правим всичко за децата, да остане нещо за тях след нас и да видят какво е било и какво е постигнато".

Участие в пресконференцията взе и съавторът на автобиографията на легендарния футболист - Владимир Памуков.

"Идеята за марката "H8S" дойде след като на всички срещи всеки предлагаше нещо и искаше да използва името и лицето на Христо за различни идеи и проекти. Идваха дори хора с ръчно изработени продукти и предлагаха да свържат работата си с името на Стоичков", редакторът на спортния отдел на в. "Труд".

Голмайсторът на световно първенство и носител на Купата на европейските шампиони продължи темата с това как се е родила идеята за бранда.

"Обичам голф, лов. И така пускаме една колекция от спортна екипировка, а логото свързва моите любими неща - знаете какво значение има за мен осмицата.

Изработката е уникална. Представих вече някои от изделията в Америка, в Мексико. Всички са възхитени от какви материи прави тези неща фирма "Красико" (Бургас) - каза Христо. - Мисля, че и с бутиците ще работим.

И това е най-лесният път, за да стигнем до хората. Да, може да се пазарува онлайн, но е съвсем друго, когато отидеш на място, видиш го с очи, пипнеш го с ръце..."

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯ ОТ ПРЕДСТАВЯНЕТО>>>

Снимка: Bulphoto

Снимка: Bulphoto