Христо Стоичков продължава мисията си за интервюта в Южна Америка, където вече се срещна със звездите от 90-те на селесао Ромарио и Бебето.

Мегазвездата на българския футбол е основно острие на медийния гигант "Унивижън" и търси за интервюта най-големите от настоящето и миналото на футбола.

След Ромарио и Бебето, ред бе на една митична фигура от по-далечните времена - Ривелиньо.

Великият мустак на Бразилия с неговата поразяваща левачка правеше чудеса по терените на два Мондиала - през 1970-а и 1974-а, като спечели титлата на първия, редом до Пеле.

Наричан Златния мустак в родината му, Атомният удар в цяла Латинска Америка.

А самият Крал на футбола го кръсти "най-добрият ляв крак във футбола".

Това е и човекът, измайсторил и пръв приложил финта "еластико", който днес е запазена марка за някои от най-големите артисти на терена.

Ривелиньо го правеше още през 70-те, докато се забавляваше между два топовни шута с левачката, оставящи без шансове вратари и застрашаващи здравината на мрежите.

"Благодаря, сеньор Ривелиньо, че отвори вратите на дома си за мен - написа Стоичков в социалните мрежи. - Ние, левачките, се намираме!"

Двамата разговарят в дома на легендата в Рио, а по традиция за това журналистическо турне, Камата подари на Ривелиньо фланелка на България от САЩ 1994, получавайки в отговор такава на Бразилия от 70-те.

Обиколката на единствения българин, печелил "Златна топка", продължава из региона, като скоро ще се премести в Аржентина, където също ще има срещи с великани на играта.

Снимка: Фейсбук, H8S Hristo Stoitchkov