Христо Стоичков ще е най-ярката от плеядата звезди, която днес ще излезе на Националния стадион "Васил Левски" за добра кауза.

В деня на Съединението там ще се изиграе "Мач на надеждата", иницииран и организиран от фондацията на Стилиян Петров, като всички приходи от срещата ще бъдат дарени за нуждите на хора с онкологични заболявания в България.

Срещата е от 17 часа, а телевизионното предаване е по btv action.

Часове преди шоуто, легендарният Стоичков - единственият българин, носител на "Златна топка", отправи призив в социалните мрежи, в който подкрепи съотборника си от големия тим на България през 90-те Петър Хубчев.

Някогашният бранител и дългогодишен треньор се бори с тежко заболяване.

Ето какво публикува Стоичков в профила си във Фейсбук:

"Днес е денят, в който искам всички до един да съберем цялата си надежда за нашия брат Петър Хубчев! Без него нямаше да има лудо американско лято, нямаше да сме четвърти в света. Петьо, ти беше професорът в нашата защита! Професорски се справи с Батистута, Клинсман и Фьолер! Професорски ще пребориш и болестта!

Познавам те от толкова много години и знам какъв боец си! Всяка минута с теб в националния отбор като съотборници и треньори беше чест за мен! С теб съм, Петьо! Петата минута довечера е само и единствено за теб! Мач на НАДЕЖДАТА, 6 септември, Национален стадион "Васил Левски"."

Освен идола с номер 8, на терена днес ще видим Стилиян и Мартин Петрови, Димитър Бербатов, Наско Сираков, Красимир Балъков, Мариан Христов, Даниел Боримиров, Илиан Илиев, Димитър Иванков, Радостин Кишишев...

От световните звезди се очакват:

Рой Кийн, Хенрик Ларсон, Неманя Видич, Джо Коул, Робер Пирес, Луис Гарсия, Максуел, Шей Гивън, Юри Джоркаеф, както и най-известните фрийстайлъри във футбола - Били Уингроув и Джеръми Линч.

Цялата тази гама от големи играчи от близкото минало ще се събере пред феновете в София за добрата кауза на "Мача на надеждата".

Билети все още могат да се купят онлайн, както и на касите на Националния стадион до началото на срещата.