"Няма нищо по-хубаво от чувството да си у дома!"

Христо Стоичков почти се просълзи с тези думи, когато видя част от най-славните футболисти на Ботев (Пд) да го почетат при откриването на втория магазин на марката H8S в Пловдив. Атанас Пашев, Запрян Раков, Марин Бакалов, Костадин Костадинов, Славчо Хорозов, Георги Георгиев и неговият идол от детинство Петър Зехтински се събраха отново заедно. Един по един Стоичков прегърна всеки от тях. Разцелува ги и изкомандва Пашев да сложи негова фланелка.

"Ние сме големи левичари, а не леваци", обърна се Камата към камерата, докато прегръщаше и прегръщаше славното крило.

"Не бях достатъчно добър да играя във вашия отбор и затова отидох в ЦСКА - засмя се Стоичков. - Възхищавал съм се на всички ви. С някои бяхме противници на терена, но това е за 90 минути! Останахме си приятели завинаги. Затова ви благодаря, че ме уважихте! Нямах шанса да играя в Ботев. Като дете бях за малко в Марица - така е било писано. За мен Пловдив е родният град и обичам всичко тук!"

Думите на Стоичков бяха прекъснати от появата на братя Аргирови. Звездите от шоубизнеса също са пловдивчани и са много близки приятели на Кавалера на "Златната топка".

"Няма по-известен и голям посланик на България по света от Ицо", казаха култовите фигури на родната музикална сцена.

Да уважи Стоичков в магазина дойде и кумът му Атанас Узунов. Засега с екипи с марката на Камата играе един отбор - волейболният шампион при жените Марица. Отборът бе представен от вицепрезидента Светослав Славов, изпълнителния директор Борис Халачев и няколко от състезателките.

"Винаги ще нося Марица в сърцето си - възкликна Стоичков. - Вие сте най-добрите и най-красивите волейболистки."

След като преряза лентата, дойде ред и за нещо, което цяла България познава - безкрайното подписване на книгата "Историята". Бестселърът, написан съвместно с Владимир Памуков и издаден от "Софтпрес", вече е в петото си издание. Желаещите за автограф и снимка се бяха наредили на огромна опашка, която нямаше край. "Засега сме планирали четири магазина - завърши Камата. - Цифрата 4 има особено голямо значение за всички българи. Заедно се гордеехме, че станахме четвърти в света в Америка. Ние, футболистите, бяхме на терена. Но всички знаехме какво се случва в България. И че народната любов ни даде сили да постигнем това огромно постижение."