Христо Стоичков заяви, че Лука Модрич е заслужилият носител на "Златната топка" и изтъкна балканската му кръв като основна причина за успехите.

Българинът е единственият друг играч от Балканите, който спечели отличието през 1994-а, когато направи фурор с Барселона.

"Мисля, че Лука заслужаваше "Златната топка" заради всичко, което е направил във футбола. Заради всичко, което е сторил като цяло за клуба си и за националния си отбор. Той доказа, че в краката на нас, балканците, има нещо различно. Просто винаги се е забавлявал с топката в крака", коментира Стоичков, цитиран от bTV.

Камата даде и прогноза за следващ носител на най-престижната индивидуална награда във футбола. Според него това ще е френският национал Килиан Мбапе.

"Все още е много млад, но мисля, че именно той ще спечели наградата през 2019 година. Изглежда ми сигурно", отсече българинът.

Вече играчи от 18 различни държави са прегръщали "Златната топка": България, Германия, Франция, Италия, Бразилия, Англия, Аржентина, Холандия, Португалия, Русия, Испания, Чехия, Дания, Унгария, Северна Ирландия, Шотландия, Украйна, Либерия и Хърватия.