Христо Стоичков е в списъка със звездни имена, които в неделя сутринта българско време ще изиграят в Маями благотворителен мач, средствата от който ще идат в борбата с бедността в региони на Южна Америка. Единият тим е с капитан Роналдиньо, а другият - с водеща фигура Роберто Карлуш. Двамата легендарни бразилци не за първи път организират такъв шоу двубой с добра кауза.

Този се нарича "The Beautiful Game by R10 & RC3", като Р10 и РК3 са абревиатурите на двамата, които организират съставите. В тях, без да е съвсем ясно кой за кой тим ще играе (а и далеч не е най-важното), са имена от близкото минало като:

Христо Стоичков

Алдаир

Рене Игита

Карлос Валдерама

Иван Саморано

Диего Лугано

Давид Трезеге

Патрик Клуйверт

Рафа Маркес и т.н.

Ще има и немалко действащи още футболисти, като потвърди участие са аржентинците Карлос Тевес и Пауло Дибала, бразилецът Винисиус Жуниор, който вкара победния гол във финала на Шампионската лига за Реал преди по-малко от месец, Артуро Видал, Нани, Пол Погба...

Българският носител на "Златната топка" ще е един от доайените в срещата, вече на 56 г. Маями е мястото, където той работи и живее от години, трупайки солидна репутация като един от най-добрите анализатори и автори на някои от най-сериозните интервюта за канала "Унивижън" - номер едно за испаноговорещите в Щатите.

На стадиона ще присъства и Дейвид Бекъм, собственик на местния тим Интер (Маями), но английската легенда не е потвърдил дали ще играе.

Очаква се приходите от билетите, които са разпродадени, както и допълнителните дарения около двубоя, да донесат за каузата поне 3-4 милиона долара.