Легендата на родния футбол Христо Стоичков публикува емоционален пост в социалните мрежи, часове след "Мача на надеждата", в който взе участие.

Стоичков бе сред основните участници в организирания от Стилиян Петров благотворителен мач, който събра някои от най-големите легенди на родния футбол, както и куп световни звезди.

"Един ден след страхотното събитие, все още съм развълнуван. Благодаря на всички! Благодаря, България!", написа Камата.

Стоичков бе изключително емоционален и след самия мач, в който коментира не само каузата на Стилиян Петров, който ще дари средствата от мача на деца с онкологични заболявания, но и своя бивш съотборник Петър Хубчев, който от своя страна се бори с коварно заболяване.

Тогава Стоичков сподели:

"Бяхме съпричастни. Бяхме със Стилиян, докато прекара времето в ужас. Днес сме щастливи, защото Стилиян е щастлив. Както се бореше на терена, така се бори и извън терена. Господ винаги е бил българин. Помогнал е на едно златно момче, което винаги е било голямо сърце, едно момче, което винаги се е трудило. Използвахме момента в 5-ата минута да отдадем също голямо уважение към нашия приятел и брат Петър Хубчев. Били сме заедно и като треньори. Това е продължителна битка, която вярвам, че ще я преодолее и всичко ще е наред.

На всички давам кураж, защото загубих баща си. По пътя много приятели загубихме. Тези, които имат упоритост да мислят, че утре е по-хубав ден, нека да го преодолеят. Самите трябва да го изживеят всеки ден. Стилиян след последния съдийски сигнал не искаше да се усмихне и ние го накарахме да се. Това е денят, в който вече е независим. Беше зависим, но вече не е. Невинаги сме побеждавали, но куражът не трябва да ни напуска. И в най-трудните моменти трябва да са победители".