Христо Стоичков даде интервю пред германската медия "Т-Онлайн", в което говори за българския ЦСКА.

Легендарният №8 е съсобственик на клуба от София.

"Тъй като живея в чужбина, не мога да помогна с ежедневните проблеми - казва единственият българин, носител на "Златна топка". - Най-голямата ми сила е, че познавам ЦСКА отвътре и отвън. И това, от което клубът се нуждае най-много, е нов стадион. С Гриша Ганчев начело клубът се развива в правилната посока, така че съм убеден, че скоро ще постигнем тази цел.

Парите промениха много футбола. Клубовете от най-богатите страни имат най-много пари и следователно имат най-добрите отбори. Условията бяха много по-балансирани преди падането на Желязната завеса. Но сега разликата е твърде голяма. От това страдат много велики клубове, не само ЦСКА.

Веднага щом играч от източноевропейски клуб има добър сезон, той бива разпродаден. От финансова гледна точка, разбира се, това е добре за него и клуба. Но за отбора не е добре. В днешно време не би било невъзможно за ЦСКА - например аз, Любослав Пенев, Емил Костадинов и Трифон Иванов - 5 години да сме заедно в клуба.

Сигурен съм, че ние четиримата и бившият ни отбор на ЦСКА бихме могли да победим всеки отбор в света днес.

Нямаше германски клуб, който да може да плати трансферната сума за мен. Освен това желаех да остана верен на Барселона. Дори не исках и да си помислям за евентуален трансфер. Ще ви дам няколко примера.

Манчестър Юнайтед и Нюкасъл искаха да ме привлекат след световното първенство през 1994 г. А Пари Сен Жермен пък ми предложи договор, който щеше да ме направи най-добре платения футболист в света. Камъкът обаче си тежи на мястото."