Станимир Стоилов говори пред медиите ден преди дербито от Първа лига срещу шампиона Лудогорец.

"Сините" са в огромна игрова и финансова криза, а Стоилов каза, че времето за търсене на оправдания вече е свършило.

При предишните две издънки на тима от началото на годината, треньорът обвиняваше лошите терени, но сам призна, че това е било търсене на оправдание, а утре такова не може да има.

Стоилов също коментира управленските проблеми в клуба и отново изрази желание да се публикуват данни с това кой какви дългове е натрупал в Левски в последните години.

"Явно не ви стига достатъчно увереност да питате отговорните хора за ситуацията, винаги питате Станимир Стоилов.

Аз споделям мнение, че е моя работа да управлявам отбора тук в тунела, по спортно-технически начин. Другото е задача на директорите и на всички съвети, Управителен и Надзорен. Аз от моите си решения не бягам, но и не трябва да коментирам другите.

Искам в Левски нещата да се случват с разговори, които до водят до най-доброто решение за клуба.

Все пак ние получаваме заплати, за да взимаме най-добрите решения за Левски.

След провала на седлката с "Юнайтед Груп" също съм на мнение, че трябва да има акции за помощ от феновете. Те са единствените, които никога не изоставят клуба, винаги са зад него.

Аз обаче искам едно - преди да се обявяват сметки, трябва да се каже цялата истина. Искам да се знае кой какво е харчил и кой какви бакии е забъркал в Левски.

За първи път от началото на сезона сме в пълна група - без наказани и без играчи със сериозни проблеми. Сега е удобен момент да видим как ще изглеждаме на добър терен и срещу отличен противник след оправданията, които измислих за моя отбор в предишните двубои.Трябва да покажем ниво и футболна битка на терена. Това е идеална възможност за излизане от негативната серия, оправдания този път няма да има.

Лудогорец е в по-добра кондиция и игра на далеч по-високо ниво. Ние не може да оценим просто какво е нивото на мачовете срещу тим като Андерлехт. Не искам да коментирам нивото на тим като Лудогорец, а искам Левски да покаже какво може.

Важното е Левски да играе със сърца и душа на терена, така както всеки фен се надява. Сега няма откъде да измислим лесно оправдания, трябва себераздаване, движение и динамика", сподели той.