Станимир Стоилов застана пред медиите преди утрешния първи мач на Левски от пролетния дял на първенството. "Сините" посрещат Локомотив (Пловдив) от 15 часа, а в навечерието на двубоя се появиха информации за сериозен скандал на "Герена".

Вчера Стоилов не изведе отбора за следобедната тренировка, а според появилите се информации, причината е била много сериозен скандал между него и ръководството в лицето на Наско Сираков.

Заговори се дори, че Стоилов може и да си тръгне от Левски заради несъгласие с част от действията на своите шефове. Основната причина е в тяхното нежелание да разкрият какво се е случвало в клуба в последните години и кои са виновниците за неговото окаяно състояние.

Стоилов отрече за скандал като обясни отсъствието си от тренировката с проточилия се Управителен съвет, който обаче по думите му е преминал без скандали, а в нормален тон.

"Пропуснах тренировката вчера заради проточилия се Управителен съвет. Трябваше да се дава отчет за подготовка и селекция, заради което цялата среща се проточи. 

Няма никаква друга причина да пропусна вчерашната тренировка. Не искам да коментирам конспирации. Който ги създава нека си ги коментира. Ако имаше проблеми, днес щях да ви ги споделя.

Относно вчерашното решение на БФС, аз не деля футболистите на българи и чужденци, а на добри и лоши. Нас това решение не ни засяга, не искам да го коментирам. Виждате, че ние разчитаме и на наши кадри българи, имаме и чужденци. Но темата ми е безинтересна, важното за мен е един играч да е добър.

Каква е разликата дали на терена ще са 11 европейски граждани или такива извън Европейския съюз. Нали пак са чужденци. Нали не правим разлика между сърбин и словенец. Именно заради това не виждам това правило какво точно променя.

В главата си имам състав, с който ще започна мача. Няма контузени, няма наказани.

Изглежда ми смешно да има притеснение от пълните трибуни на "Герена". Това е най-хубавото чувство. Ние сме задължени да играем по най-добрия начин. Да играем по начин, който отива на Левски.

Ние с играта си трябва да запазим искрата в тези фенове и да ги оставим на стадиона. Всичко зависи от нас. Нямаме нито едно извинение утре да не играем добре и да не победим", заяви Стоилов.