Треньорът на Левски Станимир Стоилов призова държавата да помогне на клуба за построяването на козирка на сектор "А" на "Герена".

Трибуната бе издигната преди няколко години, но не стигнаха средства за нейното завършване и тя не е покрита.

"Преди три месеца имахме среща с министър и се надявам да не било само да се снимаме и да си говорим - каза Стоилов. - Три месеца не виждам никакво развитие. Дано не е поредната пиар акция, за да кажем, че нещо правим. Държавата е длъжна да подкрепи клубовете, не само Левски. Трябва да си построим козирката, за да не падне секторът в най-скоро време.

Нормално ли е такъв отбор да е хвърлен на улицата като сираче?

Нашият най-голям проблем е да си построим козирката - невъзможно е от финансов аспект с оглед задълженията, които чистим. Държавата не е глуха. ЦСКА, Берое, Черно море трябва да получат същата помощ. В България 10 стадиона ще струват колкото един на Запад.

Имахме разговори с НАП, а министърът пое ангажимент да помогне за намирането на най-точното решение. Достатъчно добре работи сега клубът и всичко върви в посока изчистване на задълженията. Държавата решава хиляди безсмислени проблеми. Дайте да помислим за футбола, не само за Левски."

Треньорът засегна и темата с мача срещу ЦСКА 1948, който ще се играе в Бистрица, въпреки желанието на Левски да бъде преместен на Националния стадион "Васил Левски".

"Не мога да приема, когато Левски бъде изпращан да играе на стадиони, които не могат да приемат и 20 процента от феновете ни - каза Стоилов. - Това е неуважение към футбола, без значение кой клуб е. След като има фенове, трябва да могат да посетят мача.

И аз ще се чувствам провокиран, ако билетът е 40 лева и ще пътуват 1 час в посока. Феновете ни са умни и интелигенти и знаят какви мачове предстоят. Това е изключително силна провокация спрямо нашия клуб."