Станимир Стоилов коментира изключително тежкия жребий, който имаше неговият Левски при завръщането си в евротурнирите.

"Сините" изтеглиха гръцкия ПАОК, който бе сред най-силните тимове в тази фаза на турнира от спортно-техническа гледна точка. Освен това не е за подценяване фактът, че при всички положения Левски ще играе при доста тежка атмосфера на стадион "Тумба" в Солун.

Стоилов определи съперника като един от най-силните в турнира изобщо, а евентуалното му елиминиране нарече "футболно чудо".

ПАОК игра четвъртфинал в надпреварата през миналия сезон, а желанието на Стоилов е Левски да получи шанс да домакинства на стадион "Васил Левски", който според "синия" наставник ще може да се напълни до краен предел.

"Футболен респект към ПАОК, но в никакъв случай не се плашим. Феновете и аз искахме да участвахме в Европа - да, искахме да избегнем на старта такива отбори, но реално ще видим докъде сме стигнали и какво още имаме да работим. В евротурнирите всичко се случва, на терена става всичко,

ПАОК е фаворит, искам горд Левски. Нямам предпочитания дали домакин, дали гост - имам предложение да се преместим на "Васил Левски", за да удовлетворим желанието на нашите привърженици, ПАОК също ще получи възможност да има повече привърженици, ще има футболно шоу, ние на терена ще сме задължени също да го направим.

Да, жребият е тежък, противникът е над средно европейско ниво, скокът ще е прекалено голям, ако успеем да продължим. Във футбола всичко е възможно. Бяхме в неблагоприятната позиция на непоставен, който и да се беше паднал, щеше поне на хартия да е фаворит. Новият собственик на ПАОК разви клуба в последните години - не се плашим.

Горе-долу като бяхме в Шампионската лига ни се паднаха трите шампиона на най-силните първенства, сега ни се падна отбор над средно европейско ниво. Не сме играли последните години, нямаме евросамочувствие, футболно чудо ще е, ако елиминираме ПАОК.

Трудно е да гадая къде ще стигнем, но ще дадем максимума. Левски може да мине през трудности. Имахме шанс, че не сме в първия кръг. В първенството ще гостуваме първите четири кръга на силни отбори, но е добре, че ще минат два мача, за да има вече напрежение. Ако имаме високи цели, трябва да играем с всички.

И десет нови човека да купим, с този жребий може да отпаднеш пак. Ако ти дадат десет футболисти от България да си избереш, пак ще отпаднеш от ПАОК. Имаме респект, но не и страх. Мисля, че Филип Кръстев ще остане още една година, но това ми казаха Ивков снощи, последната ми информация е такава, Той сега е на жребия. Много пъти съм се възползвал от правилото за гол на чужд терен, за да елиминирам противник, но каквото е за единия, такова е и за другия.

ПАОК е един от най-лошите съперници в турнира. Националният отбор създаде ненужен негативизъм, в голямата си част правилен, и показа колко трябва да работим. Който и да е в националния отбор, не може да нарисува 20 нови играчи. Добър момент за Филип, Илиян и Андриан да видят, че има още да се развиват и да работят.

Проблемите трябва да ги търсим, където трябва. Да не говорим само за чужденците. Все още не знае кога ще играем за Суперкупата с Лудогорец, петнайсет дни преди началото на първенството нищо не е ясно по този въпрос. Мисля, че със сигурност няма да играем преди началото на първенството. Успех на всички български отбори, ще е добре всички да стигнем до групи или поне два отбора да стигнат. Ще има пълно разбиране от наша страна, ще отменяме мачове, ако трябва. Казвам го отсега, за да няма спекулации", коментира Стоилов.