Станимир Стоилов се показа умерен оптимист преди неделното гостуване на водения от него Левски срещу Лудогорец в най-интересния мач от кръга в Първа лига у нас.

"Сините" гостуват в Разград от 17,45 часа, като са в серия от девет мача без загуба в първенството. Домакините пък са с 4 поредни успеха след подновяването на сезона у нас.

"Може би е дошъл моментът да победим. Лудогорец притежава силни качества. Сработен отбор. Играят с добра комбинативност. Ако успеем да контролираме по-дълго ситуацията на терена, ще имаме и шансове - каза Стоилов пред медиите днес. - Утре е първият двубой между двата отбора. Минимум ще има още два за Купата (полуфинали - б.р.). Според това в коя шестица ще бъдем, ще видим дали ще има и друг двубой.

Този мач е подходящ момент да видим докъде Левски е стигнал като игра и ниво. Лудогорец е хегемонът в българския футбол през последните 10 години. Ще опитаме да наложим нашата воля на терена. Левски под никаква форма не се плаши.

Каквито бяха условията в предишния мач, такова е и моето поведение. Съдиите нямаха смелост да защитят футбола, а взеха някакви жалки решения.

Нямаме претенции кой да свири мача. Не се съмнявам, че утре ще има перфектни условия за игра. Искам добри условия, за да видя добър футбол. Не искам да виждам индивидуалните грешки от първия мач. Ако можем да запазим желанието, ентусиазма и организацията, ще бъде от положителна гледна точка.

Не искам под никаква форма да насаждам нещо и да говоря за съдийство.

За мен е важно отборът ми да се представи добре. С по-евтини играчи да направим стил и начин на игра, с който да се опитаме да противодействаме на отбори като Лудогорец. Със самочувствие, увереност и тактическа дисциплинираност това може да се случи. Мисля, че имаме нашите козове."

Левски не е побеждавал Лудогорец за първенство от близо 6 години, като последните 17 мача приключиха с 13 успеха на Разград и 4 ремита.

Единствената победа като гост на "сините" срещу този съперник в шампионатен мач дойде през 2013-а.