Станимир Стоилов говори преди повторния си официален дебют начело на Левски.

Утре "сините" гостуват в Пловдив на Локомотив, а новият треньор на клуба сподели очакванията си не само за конкретния двубой, но и за бъдещето на Левски.

Той за пореден път сподели, че е напълно наясно какво го очаква на "Герена", а ако е искал реки от пари, е щял да се завърне в по-ранен период.

"Нямаме играчи с проблеми, всички са здрави. Някои се връщат след травми и не са в добро функционално състояние, но това си е наш проблем.

В главата ми има състав, който ще започне срещата. Можем да напарвим ротации в зони, в които изпитваме трудности. Големият проблем е, че нямаме възможност да работим по-дълго време с централните защитници.

Натрупахме достатъчен опит като треньори, преживели сме достатъчно битки. Няма напрежение при мен. Важното е Левски да побеждава.

Футоблистите се стараят. Аз ще се опитам да наложа нашия стил на игра и работа. Стараят се, но да видим как ще се справят в мач, в който има напрежение и противник.

На тренировки имаше повече привърженици, отколкото някои клубове имат на мачове. Ние сме клуб със сериозни традиции. Левски повече не може да си позволява бледи представяния и слаби игри.

Нямам притесниния за играта на защитниците, а за играта във фаза защита. Проблемите не можем да ги решим индивидуално.

Нямаме никаква идея да търсим нови играчи, концентрираме се да развием тези тук. Ако изпадне възможност да се подсилим, ще решаваме на момента и според финансовите ни възможности.

13 години всички левскари получавахме доста негативни емоции, проронихме доста сълзи. След като 13 години само негативизъм и доста болка в сърцата на левскарите, всичко друго няма смисъл да го коментирам. Ще взимам решения, които са само и изяцло в полза на Левски. Всичко друго ми е второстепенно и не ме вълнува.

Не искам да бягам от отговорност или да прехвърлям отговорността. Когато резултатите не са добри, ще знаете кой е виновен. 13 години резултатите не са добри и не се знае кой кого води. Ако очаквах розови сънищи, щях да се завърна, когато имаше реки от пари.

Каквото оставих преди 13 години, това заварвам и сега - даже по-лошо", сподели той.