Станимир Стоилов не криеше удовлетворение от победата на Левски над Лудогорец, след която отборът му е на финал за Купата на България.

Треньорът се завърна в клуба през есента и промяната, която донесе, е видима.

"Аз съм щастлив за феновете. За тези, които бяха на стадиона и тези, които бяха пред телевизорите - каза Стоилов. - Беше важно да се спечели този мач, за да се спре клишето, че Левски не играе добре пред много публика. Мачът имаше различни нюанси. Можехме да решим изхода през първото полувреме, като вкараме втори или дори трети гол. След почивката Лудогорец взе инициативата, но ние трябваше да го докараме, че Левски да стигне финал. Ние играехме, за да спечелим. Това ме радва.

След като два пъти успяхме да победим Лудогорец и един път да загубим и сме направили два равни с ЦСКА, мисля, че се доближаваме вече доста до тях като ниво. Трябва още доста работа. Малко са ни играчите, но те се биха и изкараха тежка серия от срещи. Левски е имал трудни моменти през последните години, но надявам се с общи усилия да успеем да донесем първия трофей след дълго прекъсване.

Искам феновете да се радват и да изпитват удоволствие от отбора. Този Левски няма нищо общо с онзи от 2013-а (когато бе загубена титлата пред пълни трибуни срещу Славия - б.р.). Тогава имаше големи финанси, но Левски живееше в илюзия и лъжа. Левски трябва да живее в работа и честност. Не мога да си представя, че отборът не е спечелил мача със Славия през 2013-а пред толкова много публика.

Симбиозата между привърженици-клуб-отбор я има в момента. На много моменти ми се налага да реагирам емоционално, но работата дава много резултати. Ние нямаме друг път и не мога да мисля за нищо друго. За нашата публика не се притеснявам, че ще бъде на висота за финала. Ние ще напълним и целия стадион, ако ни го предоставят. Надявам се и противника да има достатъчно хора. По-хубав финал от този не може да има.

Видях Левски, който искам да виждам. Върнахме левскарите, където им е мястото."