Станимир Стоилов бе видимо раздразнен от сензационното 1:1, което воденият от него Казахстан допусна като гост на аутсайдера Андора.

Българският треньор бе кратък пред медиите, за разлика от обичайната му отзивчивост пред тях. Мъри не пожела да отива в крайности, въпреки че в страната се говори за "провал" - загуба от Грузия и реми с Андора на старта в Лигата на нациите.

"Имаме големи проблеми - каза Стоилов. - Най-вече във фазата на завършването на атаките. За два мача сме вкарали един гол от статично положение и нищо от игра. Очаквах съвсем друг резултат в Андора, владеехме инициативата 90 минути, но... Една много лека грешка (на защитника Дмитрий Шомко в края за гола на домакините - б.р.) и всичко се провали.".

В Казахстан критикуват отбора, но гласовете са умерени. Репутацията на Стоилов в страната е много сериозна и доверието в наставника не е нарушено.

"Липсват ни нападатели - въздъхна ветеранът Юсуп Шадиев пред изданието Sports.kz. - Разбирам треньора, той има проблем с това кого да постави отпред. Изпитваме големи затруднения срещу отбор, който се нареди в защита и само се брани.".

Заглавието на същия сайт за мача е: "Да се побъркаш - 1:1 с Андора".