Кметът на столичния район "Средец" Трайчо Трайков разкри, че е провел среща с представители на ЦСКА.

Темата е била строежът на стадион "Българска армия", който попада във въпросния район. Трайков бе категоричен, че всичко около намеренията на клуба изглежда прозрачно и в реда на нещата.

Ето какво написа кметът:

"Вчера проведох консултации с представители на политическите партии за предстоящите избори за Народно събрание. Нямаше драми.

Може би по-интересната ми среща беше с представители на собствениците на ЦСКА. Разговорът беше по моя покана, а темата - предстоящата реконструкция на стадион Българска армия.

Няма спор, че съоръжението отдавна не е в добро състояние, а и привържениците на клуба са в правото си да очакват повече. Затова преди две седмици държавата и ЦСКА учредиха смесено дружество 50/50, в което държавата апортира имоти в Борисовата градина и в Панчарево, а собствениците на клуба ще внесат капитал от близо 28.5 млн лв., като към момента вече са внесени над 7 млн. лв.

Говорихме за архитектурния проект и за начина на финансиране на реконструкцията, както и за нужното внимание към опазване на парка. Получих отговори на много от въпросите си, въпреки че общината не се явява акционер и към момента нямат такъв законов ангажимент, за което им благодаря.

Разбрах, че скоро ще има публично представяне на детайли по проекта, засега виждам желание да се работи професионално и прозрачно. Което съм твърдо убеден, че е необходимо за успеха на всяко градско начинание, особено когато предизвиква много емоции

Споделям тази информация, защото въпреки изключително ограничената юрисдикция на район Средец в Борисовата градина, хората с право очакват от мен да знам какво се случва в парка, а то не е малко".