Столичните футболни клубове, най-вече Левски и ЦСКА, съвсем очавкано реагираха остро на новината, че стадионите в София ще останат без публика.

Причината са новите мерки срещу разпространение на коронавируса, което според столичните ни клубове създава неравноправие, защото в останалата част от страната публика ще има.

Феновете на ЦСКА веднага реагираха остро, защото няма да успея да окажат подкрепа на тима си в мачовете от Лигата на конференциите.

Подобна реакция имаше и от привърцениците на Левски, които въпреки слабите резултати оказват огромна подкрепа на клуба, а и постъпленията от билети са от изключително значение за "сините".

Според "Мач Телеграф" от столичните клубове вече са отправили предложение до министерството, стадионите да бъдат отворени за хора със сертификат за ваксинация или преболедуване.

Подобна е практиката почти в цяла Европа, където стадионите бяха отворени напълно, стига феновете да притежават подобен сертификат.

Вчера, например, бе направена промяна в заповедта, която бе издадена във вторник. Шефът на РЗИ д-р Данчо Пенчев позволи да се провеждат конференции, конгреси и семинари при условие, че участниците в тях са ваксинирани или прекарали болестта.