Треньорът на Левски Славиша Стоянович даде специална пресконференция в първия ден от зимнaта подготовка на "сините".

Тя бе чакана с голям интерес, предвид многото спекулации около бъдещето на словенеца и организационния и финансов казус на "Герена".

Интерес към наставника имаше от страна на латвийския национален тим. Самият Стоянович не отрече това, дори сподели за предложения от други два клуба.

"Бяха турболентни седмици. Отидох да си почина, но не се получи. Имах предложения, но ето ме тук. В Левски съм поне до лятото", сподели той, макар да не го изрече уверено.

"Не се бъркайте, че договорът ми е за две години. Той изтича лятото, има опция за продължаване, но това зависи от много неща, на този етап работя с мисълта, че дпговорът изтича лятото.

Не ми харесва това, че заварвам ситуацията същата, каквато беше и на 15 декември. Дал съм рапорт на ръководството за извършената от мен работа и списък с играчите, които искам, както и с тези, които смятам за ненужни. 

До този момент няма раздвижване, но не всичко зависи от мен. Аз мога само да дам желанията си. Има си финансова част, която е по-важна в случая. За мен остава единствено да отида до църквата и да се помоля, да запаля свещ", пошегува се той.

Той използва примера с паленето на свещ и на въпрос за проблема на "сините" с европейския лиценз.

"Не е първият ми подобен случай. Изхвърлиха ме от Европа, когато станаха шампион с Цървена Звезда, имал съм и други подобни случаи, явно такъв ми е късметът. Шефовете ме увериха, че всичко ще бъде наред и дълговете ще бъдат погасени, за мен остава само да им вярвам и ако трябва да запаля свещ".

Стоянович няколко пъти заяви по време на пресконференцията, че не е доволен от бройката играчи, с която разполага. Той изведе 30 играчи на тренировка, като днес трябва да пристигнат и тримата бразилци, а в лазарета е контузеният Холмар Ейолфсон, което прави футболистите в Левски 34.

Словенският треньор сподели, че задължително трябва да се намали тази група, а и не го радва факта, че на този етап нито един от желаните нови играчи не е на "Герена". Стоянович е категоричен, че за подготвителния лагер в Кипър след 3 дни ще излетят само 27 футболисти, ненужните ще останат в София.

Снимка: БТА