Славиша Стоянович бе представен като треньор на "Левски" и изведе отбора за първа тренировка днес.

Преди това словенецът даде пресконференция за вижданията си, след като вече има двегодишен договор с клуба.

Акцентите от нея:

* Стоянович е притеснен от очевидните проблеми с подготовката на отбора, които е забелязал и в понеделник, когато изгледа от ложите домакинското 2:2 срещу "Черно море".

* Стилът на игра, който иска да види в "Левски", е офанзивен, в търсене на голове. Това е неговата игра, така трябва да побеждава отборът му.

* Той заяви, че в "Левски" трябва да има спортен директор, защото е ясно, че връзката между спортно-техническия треньорски щаб и собственика е задължителна.

* Видял е можещи футболисти, но на моменти и тактически слабости, в изгледаните досега мачове на отбора. Разбира се, той внесе уточнението, че говори като човек, наблюдавал двубоите на отбора отстрани. 

* Стоянович е наясно с манталитета на грандовете в нашия регион, все пак е водил "Цървена звезда". На Балканите, ако си гранд, или си първи, или си много слаб - това обобщи новият треньор на "Левски".

* Дисциплина е ключовата дума за него. Срещу "Черно море" в определени ситуации е видял, че тя съществува в състава, но в други е липсвала. Футболистите трябва да са подготвени във всяка фаза за всяка ситуация.

* Нови играчи са нужни, въпреки че Стоянович заварва нещо като готова селекция в "Левски". 

В момента клубът разполага само с по един играч на постовете ляв и десен бранител, а и други позиции, на които има по един изпълнител.

За други има пък по няколко футболисти, а е необходим баланс в селектирането на състава.

Той все пак уточни, че няма намерение да се оправдава със селекция, а е готов да работи с това, което заварва в тима.

* Стоянович осъзнава, че ситуацията в клуба е тежка, слаб старт на сезона и 9 години бес трофей, но това не го плаши. Когато е поел "Цървена Звезда", клубът е бил 7 години без титла, а играчите 6 месеца без заплати, но специалистът ги прави шампиони.

Дебютът на Славиша Стоянович като треньор на "Левски" ще е в следващия кръг от Първа професионална лига срещу "Ботев" (Вр).

Гостуването на новака в елита ще е в неделя, 5 август, като още не е ясно дали срещата ще е в Монтана или във Враца. Стадионът на домакините засега не е получил одобрение от БФС за мачове в Първа лига.