Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов каза, че победата над Зоря Луганск в четвъртък е единствената възможност пред тима, тъй като равенство или загуба ще сведе до минимум шансовете на "червените" за класиране за елиминационната фаза на турнира Лига на конференциите.

Червените приемат в четвъртък украинския си опонент след загуба от Рома и равенство с Бодьо/Глимт в първите си два мача.

"Очакванията в ЦСКА във всеки един мач са за победа. Така е и сега. На мен ми се иска да покажем по-голяма ефективност в двете фази на игра. Имам пълно доверие на всички футболисти, с които работя. Те ще защитят името си, това на клуба и ще оправдаят моето доверие и избор. Убеден съм в това", каза Младенов.

Той разкри, че в тима няма здравословни проблеми, като единственият отсъстващ е трайно контузенията Мено Кох.

"Няма никакви здравословни проблеми с 99 процента от играчите. Всички са здрави. Единствено Мено Кох няма да може да играе."

Младенов бе попитан и за загубата на Зора с 1:6 от Шахтьор Донецк през уикенда в украинското първенство.

"Мачовете във вътрешния шампионат не оказват влияние, а напротив - загубата ще ги мотивира повече за добър резултат срещу нас. Виктор Скрипник има един и същи стил, подход и изисквания към футболистите, откакто е в отбора. Познаваме се добре и трудно можем да се изненадаме. При него схемата е една и съща през всички години. Нямаме големи успехи срещу украинските отбори, но това е един от шансовете да постигнем добър резултат срещу украински отбор.

Загуба или равен ограничава до минимум възможностите ни да продължим напред. Затова този мач е важен от психологическа гледна точка. От решението да има публика на стадиона най-щастлив съм аз. Очаквам с голямо нетърпение феновете да напълнят трибуните. Когато запалянковците по трибуните са по-добри от нас, това ни дава допълнителна сила", завърши Стойчо Младенов.

Крайният защитник Иван Турицов, който също бе на пресконференцията, разкри, че не пази добри спомени от последната си среща със Зоря, но добави, че е в отлична форма и е готов да се реваншира на феновете.

"Имам лоши спомени от мача със Зоря преди няколко години. Получих червен картон в реванша. Но това е допълнителна мотивация сега да спечелим и да покажем, че сме по-добрият отбор. Аз съм в много добра физическа форма. Това, че играя във всеки един мач, ми помага много. Чувствам се перфектно."