Новият треньор на ЦСКА Стойчо Младенов ще дебютира утре в реванша от Лигата на конференциите срещу латвийския Лиепая.

Преди заминаването на отбора за мача, Младенов говори пред медиите.

"Виждате каква рязка промяна има в ЦСКА, както в ръководството, така и в спортно-техническия щаб. Надявам се това да бъде за добро - каза наставникът, който е печелил две шампионски титли начело на "червените". - Не да правим селекции на всеки трансферен прозорец. Време е да направим отбор. Това е идеята.

Ръководството в лицето на Гриша Ганчев изключително успешно се справи с всички финансови проблеми. Клубът е изчистен, няма задължения и оттук нататък ще почнем да градим отбор, който в тези две години да бъде конкурентен на всички фронтове.

Необходимо ми е време. Който не е свикнал да работи под напрежение, не е за ЦСКА. Да не говорим за цели, надявам се да работим в юмрук с ръководството и да създадем колектив.

Нормално е с годините да ставаме по-мъдри, по-устойчиви. Всеки човек се променя. Гледах само два мача на отбора. Тези дни трябва да се опознаем. Надявам се всичко да бъде феърплей, но когато има неправда, няма да мълчим. Ще се опитаме максимално да мотивираме всеки играчи и да имаме ясна идея на терена.

Не можах да се видя с Любо Пенев, очаквах той да дойде да си вземе довиждане с отбора, може би другата седмица ще поговорим. Уважаваме се.

Чужденците са по-чувствителни, посърнали са. Надявам се такива инциденти като този с феновете след мача с Лиепая да няма повече. Дори от Бразилия ми звъняха хора, които са възмутени. Надявам се това да не се случва повече.

Имаме най-добрата публика, фенове, които безкрайно обичат клуба, но разумът трябва да да надделява и подобни сцени не бива да се повтарят."