Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов даде пресконференция преди домакинството на Рома от груповата фаза на турнира Лига на Конференциите. Специалистът демонстрира оптимизъм, но е притеснен от липсата на Греъм Кери и Федерико Варела. Ирландецът, който е любимец на феновете се е прибрал в родината си заради семеен проблем. Според Младенов не е изключено Кери вече да е изиграл последния си мач за отбора, въпреки, че има договор до лятото.

"Трябва да се справим, проблемите са от първия ден, откакто съм влязъл. Имаме нужда точно от креативните халфове в лицето на Кери и Варела, но те ще отсъстват, въпреки това ще сглобим състав, с който да се противопоставим на Рома. Мотивацията ни е най-малкият проблем. Игрово се представихме добре в турнира, като резултати не бяхме добре.

Не тренираме на "Васил Левски", защото ние така пожелахме. Рома пожела същото. Теренът е в отчайващо състояние, надявам се да го почистят до началото на мача, теренът трябва да бъде в безупречно състояние - това е международна среща.

Хитростта идва от индивидуалните качества на футболистите. Много са малко моментите, в които сме показали хитрост. Това нещо го коментирам и в съблекалнята. Стремим се да го променим и да го подобрим, но за три месеца и половина или четири - толкоз. Тези, които ги взехме в движение, нямаха никакво време за адаптация", започна Младенов.

Треньорът за пореден път изтъкна колко важни за феновете за представянето тима.

"Точно в този момент трябва да се показва любовта на стадиона. Отборът трябва да се подкрепя от първата до последната минута, независимо дали е добър или лош. Когато сме заедно, когато 12-ият играч е на стадиона, ние сме изключително силни. Моето желание е с помощта на феновете да държим отбора на лимита на възможностите. Тогава ще постигнем това постоянство. Едно от нещата, които могат да ни помогнат, е феновете да пълнят стадиона. Тогава се чувства по-боева обстановка. Когато има 25 или 30 хиляди на стадиона, се чувстваш по съвсем различен начин", заяви специалистът.

Относно зимната селекция Младенов заяви следното:

"От този мач не ни зависи селекцията. Аз съм напълно наясно от какво имаме нужда, за да подобрим качеството на отбора и да увеличим конкуренцията на определени позиции. Обсъждаме го с ръководството и шефовете.

Възможно е Кери да не вземе участие повече през този сезон. Ние приемаме нещата такива, каквито са. От морална гледна точка ние нямаме право да го задържим, въпреки че се намираме в много тежка ситуация и точно хора като Кери и Варела са ни много необходими".

Стойчо Младенов бе попитан и за трудната ситуация, в която се намира неговия приятел и треньор на Рома Жозе Моуриньо:

"Италия не е България. Там има стратегия, която следват. Моуриньо е много голямо име в световния футбол. Подходът е коренно различен. Той има време и ще направи Рома още по-голям отбор с по-големи успехи. Той винаги постига успехи, където и да отиде. Моуриньо е олицетворение за един професионалист от А до Я. Той изпипва всичко до най-малките детайли. Извън стадиона е човечен, коректен и услужлив. Знам го от личен опит".

Засегната бе и болезнените теми с дълговете и проектите за нов стадион, които са особено актуални в последните дни:

"Не успяха да ни затрият, благодарение на сегашния собственик - Гриша Ганчев. На Ботев и Локомотив имат дават достатъчно за два пирона да забият, на нас не дават, ние и не искаме. Просто да не ни се пречи!

Дано новото правителство, което трябва да се сформира, промени това. В София на три от четирите отбора не се е помагало нито веднъж. Неправдата е голяма, казвам го. Някои като мен преглъщат и стискат зъби, но не останаха вече зъби".