Стойчо Младенов направи интересен коментар за значението на утрешния мач между неговия ЦСКА и Рома от турнира Лига на конференциите.

Двата тима се изправят на "Олимпико" в Рим от 22 часа българско време в четвъртък.

Младенов изрази мнение, че освен голяма чест и трупане на имидж за клуба, тези мачове са шанса на някои от играчите да тръгнат по пътя на Стоичков, който бе забелязан именно след голям европейски двубой на ЦСКА.

Това е едно от нещата, с които Младенов мотивира своите играчи, а ето какво още сподели той:

"Трудно е изпълнимо, но ние имаме в отбора универсални футболисти, които играят на определени постове. Ще направим нужните ротации, за да запазим нашата тактика. Трябва да осъществим намеренията си, имаме нужните изпълнители.

В такъв момент мога да определя две крайности. При нас сме на минимума откъм налични футболисти, а при тях са в изобилие. Все пак сме наясно с ротациите, които Моуриньо прави. Очакваме 4-5 промени от предишния мач.

Това, което момчетата направиха - блестящо е. В тази група можем да трупаме само имидж. Футболистите като единици и самият клуб. Можем да се покажем в добра светлина пред Европа. Давал съм пример на футболистите как големият Христо Стоичков беше забелязан именно в такива мачове и ги мотивирам да покажат най-доброто си лице.

Моуриньо е много човечен и добър човек, въпреки славата, която се носи покрай името му. Той никога не се промени. За кариерата му можем да говорим много, успехите му са огромни. Изключително много се радвам на тях, защото знам откъде и как е започнал. Интелектът и упоритостта му са нещото, което го дърпа напред. Ще се радвам да се видим, да си кажем няколко думи. Отдавна не сме имали тази възможност".