Стойчо Младенов отказа да влиза в полемика с Любо Пенев, който преди два дни го нападна с тежки думи, като дори го нарече "лицемер". Бившият треньор на ЦСКА атакува сегашния с обвинение, че месеци наред е готвил смяната му, а и за това, че се оплаква от състоянието, в което е намерил отбора след подготовката, проведена от Пенев.

ЦСКА играе утре срещу Осиек в реванша от Лигата на конфедерациите, след като спечели първия мач с 4:2.

"Нямам намерение да коментирам каквото и да било - отвърна Младенов на репортерски въпрос на летището в София. - Всеки може да говори каквото си поиска. Не съм длъжен да давам обяснения, но ще дам яснота около назначаването ми, за да няма интриги, простотии и глупости, които да се говорят с цел да се внася напрежение.

Последните две години в Казахстан не съм говорил нито с Гриша Ганчев, нито с Дани Ганчев, освен обичайните съобщения за поздрави по празниците. След Коледа разговарях и с единия, и с другия. Единият разговор бе, когато Ганчев обяви, че се оттегля. Аз направих всичко възможно да го разубедя.

Следващият път беше след мача с ФК ЦСКА 1948. Това беше. Нямам намерение да се занимавам с друго, освен с предстоящия мач. Винаги съм защитавал българския треньор, отнасял съм се с уважение, ще го направя и днес. Без повече коментари. Каквото имах, казах. Този случай е затворен за мен.

Аз проблеми с никого не искам да имам. Не съм засягал никого. Проявявам уважение към всички. Който иска да помага, да помага. Който не иска, да стои отстрани и да не пречи."

Младенов говори и конкретно за предстоящия мач в Хърватия утре от 22,15 ч:

"Най-важното е да отидем в следващия кръг. Направихме сериозна крачка, но знаете, че за ЦСКА целта винаги е победа на всяка цена. В ЦСКА спокойствие няма, но футболистите са по-уверени, подобриха самочувствието си. Участват активно и в двете фази, вече им говоря за трета фаза - това преливане от едната в другата. Доста от контузените започнаха тренировки. Винаги сме били нащрек, противниците не спят. Разузнаваме се взаимно, защото във футбола изненади - колкото искате."

С ЦСКА този път тръгна и Димитър Пенев. Почетният президент и талисман на клуба пропусна гостуването на Лиепая (0:0 и победа с дузпи) в предишния кръг.