Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов отново разбуни сериозно духовете в българския футбол. Спецът застана пред медиите преди утрешния полуфинал за Купата на България срещу Славия, но вместо за двубоя, цялото му внимание бе насочено към сериозни атаки към БФС, съдиите, Лудогорец и дори към ръководството на ЦСКА.

Младенов скандално призна, че е в конфликт със собственика Гриша Ганчев и двамата не си говорят от декември. Причината за конфликта не е ясна, но спецът призна, че е изолиран от селекцията и му се водят играчи, които той не е одобрил.

"Не знам какъв е бюджетът на ЦСКА, но не са ми дали възможност да избирам футболистите, с които работя. С ръководството работихме в екип до декември месец, след това бях изолиран. След това се случиха неща, които ни отдалечиха и не си говорим със собственика Гриша Ганчев.

Тези играчи, които дойдоха, не знам кой ги доведе в ЦСКА. Исках да проведа разговор по телефона, но ми беше отказано.

Моето желание беше да вкараме свежа кръв в отбора, но определени неща попречиха. Треньорът трябва да участва дейно в селекцията! Надявам се да не пропуснем и летния трансферен прозорец, както направихме със зимния.

Надявам се да ме питат на какви постове имам нужда от нови състезатели. Защото и слепият вижда, че на нас ни трябва класа. Левски и Лудогорец вземат по 7-8 футболисти, а ние двама. Нямам нищо против да ми се предлагат футболисти, но аз да казвам кой от тях да вземем, а не да ми се водят наготово.

От всички новопривлечени футболисти само трима съм одобрил - Мухар, Метс (който вече не е в тима - б.р.) и Лам. Донякъде и Кръстев. Има селекция, която не съм правил. Предложил съм играчи, но ми казаха, че не става", изригна Стойчо.

Снимка: Bulphoto

Спецът не пропусна да изсипе и поредните обвинения към БФС и съдиите, които работели по поръчка от Лудогорец. За целта Младенов дори показа няколко видео компилации със спорни ситуации и разпалено ги коментира.

"Ако трябва, ще се изпокарам с всички, но ЦСКА трябва да смени своя чип. Не можем да правим повече отстъпления. Мен лично второто място в класирането не ме устройва.

Искат да ни изкарат, че не разбираме от футбол. Има нареждане към съдиите да се показват картони на ЦСКА. Имаме над 70 картона, половината отбор е с натрупани. Това от съдия го знам. Каза ми: "Ако не показваме картони на ЦСКА, ни наказват". Не знам кой им нарежда, но е факт.

В момента, в който се доближихме на 2 точки от Лудогорец, нещата станаха опасни.

Вадят ни от обувките, изнервят ни. Обезверяват ни, искат да изпаднем в отчаяние и да не можем да реагираме на този терор. Егати цирка! На всеки мач има по 5-6 такива престъпни отсъждания поне. Малтретиране не само на нашите играчи, но и на тези, които сме преотстъпили в другите клубове.

Искам да отправим предложение да се работи за футбола, а не за определени интереси.

Всеки мач ни шарят с картони и имаме отсъстващи и наказани играчи.

Разбира се, никой не ни е виновен, че не можем да отбележим гол. Не искаме да се оправдаваме, но сме длъжни да покажем този терор.

Ще действаме, ще се защитаваме, няма да мълчим. Като ни ударят шамар по едната буза, няма да даваме и другата.

Нека да ме наказват, не ме интересува. Длъжен съм да защитя ЦСКА, защото знаете каква е директивата. Сега е още по-скандално, макар и не толкова брутално. Правят го далеч по-хитро.

Канят шеф на съдиите от чужбина, на когото знаем кой му плаща заплатата и какви нареждания получава", изригна Младенов.

След серията клипове и скандални разкрития, Стойчо Младенов все пак се насочи към предстоящия мач със Славия утре и обяви, че Купата на България се явява спасителна сламка за "червените".

"Имаме сериозен проблем с контузени и наказани играчи. Има голямо отстъпление в нашата игра, имаме доста проблеми. При нас настъпи примиренчество със ситуацията. Липсва острота в атака.

След като не ставаме шампиони, купичката вече е много важна за нас. Преди години я подминавахме, но сега е много важна. Защото ЦСКА не може без титли, а купата е титла", обобщи Младенов.

Снимка: Bulphoto