Главният Мениджър на ЦСКА - Стойчо Стоилов, даде обширно интервю пред bTV.

Той коментира ситуацията около клуба, но засегна и доста странични теми, правейки любопитни коментари.

Стоилов постави под въпрос феърплея в края на миналия шампионат, когато Лудогорец и ЦСКА бяха в битка за титлата до последния кръг.

Освен това главният мениджър на "червените" се нахвърли на тима на ЦСКА 1948, който си осигури участие в Първа лига от новия сезон. Според него, този клуб няма право да ползва аревиатурата ЦСКА, като също така неправомерно използва и емблемата.

Стоилов също така нападна бившия капитан на клуба Николйа Бодуров, заявявайки, че той дори няма завършено средно образование.

"ЦСКА 1948 ли? Първо, бях изненадан много от някои решения на БФС. "А" група играе, "Б" група не играе - защо? Чеферин нали каза, че всички първенства трябва да завършат задължително до края на август.

Защо БФС взе такива решения? Според мен това бяха грешни решения спрямо футболния феърплей. Имаше време да се изиграят всички мачове в "А" група. Септември са си прави в техните искания. ЦСКА 1948 влезе неправомерно и в "Б" група, не знам какъв е този техен честен път, който лансират.

Смешно е! Нали имат един файтон хора, ясно е кой е ЦСКА. Нямат право да използват тази абревиатура. Медиите не могат да използват тази абревиатура, когато става въпрос за тях.

Предприети са съдебни мерки - този клуб да не може да използва абревиатурата и емблемата.

Тези два месеца бяха много тежки за нас, спортистите. Сега трябва да се подготвим добре за доиграване на шампионата. Ще преодолеем и тази трудност с победи. Въпреки всички фактори, които влияят, като през миналата година, когато заслужавахме титлата повече от Лудогорец. Последните два мача не бяха изиграни с феърплей и затова не станахме шампиони. Тази година водят с много точки и затова приоритет ни е Купата на България.

Решението да се играе без публика е финансов удар по нас. Дано има публика в евротурнирите, защото това ще бъде сериозен удар наистина. Маркетингово всичко е спряно, всичко в клуба е на издръжката на двамата собственици - господин Ганчев и господин Инджов. През тези два месеца играчите са с намалени заплати. Има двама с договори, с които водим преговори, но засега са неуспешни и те остават част от отбора.

Спрямо Левски и Лудогорец сме с доста по-нормален бюджет, ако са верни цифрите, които четем, разбира се. Джеси и Пинто са във висящо положение, изчакваме да видим какво ще стане с кризата. Албентоса постъпи много разумно, много бързо се разбрахме с него, но с други изпитваме затруднения в преговорите. Винаги сме имали млади футболисти - преди беше Чорбаджийски, сега Антов. Ако си хванат шанса, могат да успеят.

При нас никога не са играли заплатите. Не знам заплата да е вкарала гол. Треньорът не знае заплатите на играчите, той пуска тези, които прецени. Клубът никога не се е бъркал в работата на треньора.

Не е рано да мислим за лятна селекция - винаги следим играчи, коментираме с мениджъри, със самите играчи даже. Не се знае след два месеца какво ще е, това ни притеснява най-много. Докато не се изясни какво ще се случва с кризата, не е редно да правим лятна селекция според мен.

Да коментира, че ЦСКА има твърде много директори? Мисля, че това изказване беше направено от един футболист.

Точно така, от бившия ни капитан (Николай Бодуров - б.р.). Доколкото знам аз той няма завършено средно образование, няма висше образование по мениджмънт, не е той човекът да дава мнение и да взима отношение по темата как да се ръководи ЦСКА. Аз му дадох път във футбола, а той направи такива глупости... Но всичко е до интелект", каза Стоилов пред bTV.