Тройно повече полиция от обикновено ще има на днешния мач между ЦСКА и Ботев (Пд) на стадион "Българска армия". Двубоят е от 18 часа, като ще е първи за "червените" след болезнената загуба от "Левски" във финала за Купата на България.

Засилената охрана идва по настояване на клубното ръководство, което се опасява от напрежение между феновете и играчите.

Запалянковците са бесни на отбора за бездушната игра във вечното дерби, както и на ръководството за неадекватното управление в последните години.

Затова след загубата във финала един от тях изля гнева си върху клубния стадион, който осъмна със счупени стъкла.

Очакванията са обаче на днешния мач да има нова порция агресия към служители и футболисти.

Играчите също са притеснени, особено чужденците. Досега, въпреки незадоволителните резултати, феновете никога не им бяха търсили директно сметка.

Чашата на търпението към отбора обаче преля след мача с "Левски" и се очаква ултрасите да "припомнят" на футболистите отговорността към екипа с трите звезди на емблемата.

Футболистите са наясно с обстановката и са изразили опасенията си пред ръководството.

От там ги уверили, че ще направят всичко за безопасността им. Съветът обаче бил да не паркират, както обикновено, личните си автомобили пред стадиона, за да не бъдат изпотрошени.

Непосредствено след финала запалянковци на ЦСКА атакуваха с псувни играчите при прибирането им в тунела. Повечето футболистите не реагираха, но Амос Юга и Иван Турицов отговориха на обидите и боят се размина на косъм, след като бързо се намесиха полицаи.

Именно върху униформените ще падне днес тежката задача да опазят служители и футболисти от "любовта" на агитката.

А настроенията сред ултрасите могат да бъдат обобщени най-точно с коментар на тартора им Иван Велчев-Кюстендилеца, който напис във Фейсбук: "Бусато и всичките му бездарни колеги да хващат самолета и да не се връщат!".

Фейсбук