Пирин изкова първата си точка от началото на сезона, а пък пловдивския Ботев записа трето поредно разочарование от началото на сезона при нулевото реми между двата тима в Благоевград.

Колкото и странно да звучи с оглед на резултата, двата тима изиграха изключително интересен мач, в който бе истинско чудо не просто, че няма гол, а че няма няколко попадение и в двете врати.

И двата тима имаха доста положения пред себе си, някои от тях изключително чисти, но двете нули на стадиона в "Христо Ботев" останаха непроменени.

За тях повече трябва да съжаляват гостите от Ботев. Първо, защото афишираха далеч по-сериозни амбиции, които не отговарят на двете им точки за първите три кръга, а и защото гол на "канарчетата" бе доста странно отменен.

Това се случи в самия край на първата част, когато Самуел Акере отбеляза гол, но реферът странно бе викнат да преразгледа нарушение в центъра на терена при зародиша на атаката.

От повторенията не стана ясно къде точно е "очевидната грешка", заради която ВАР по правило трябва да се намесва, а и не стана ясно точно къде е нарушението, но главният рефер отмени гола.

И въпреки това Ботев създаде куп положения, а топката просто не влизаше и не влизаше. Най-отчайващият за "канарчетата" момент дойде в 73-ата минута, когато след карамбол в наказателното поле на Пирин последваха три удара към вратата от близка дистанция.

На два пъти вратарят по чудо спаси, веднъж играч на Пирин блокира, а в единия случай дори играч на Ботев блокира без да иска влизащата във вратата топка.

Но и Пирин има защо да съжалява, защото Даниил Кондраков не успя да довкара търкалящата се по голлинията топка, а в последните секунди Симеон Александров изтърва нов чист шанс.

И все пак Пирин празнува първата си точка, а въпросителните пред Ботев остават много.