Роналдиньо остава в затвора в Парагвай, постанови съдия Клара Руис Диас в Асунсион. Бразилската футболна легенда и брат му Роберто Азис се изправиха в съдебната зала и очакваха да бъдат освободени, след като преди 2 дни ги задържаха с фалшиви местни паспорти.

Отказана бе и мярка "задържане в домашен арест", поискана от защитниците на двамата обвиняеми.

Двамата остават в килия на предварителния арест в Асунсион, където са настанени заедно с трети, непознат за тях мъж. Роналдиньо ще бъде съден за притежаване на незаконни документи, с които е влязъл в страната.

Един от адвокатите на звездата - Терек Тума, заяви, че Роналдиньо е напълно шокиран от случващото се.

Той не е имал представа защо получава тези документи, като защитникът му уточни, че те са дадени на двамата братя на летището в Асунсион, а не преди излитането от Бразилия.

Рони е помислил, че те са декоративни и като подарък - вероятно част от церемонията по награждаването му с почетен знак на града, което се състоя в петък. Обяснение, което изглежда доста нелепо.

Съдия Клара Диас бе строга и справедлива - тя уточни, че "славата и популярността на Роналдиньо са добре известни, но не са фактор", като заключи, че законите са за всички.

Възможната присъда за звездата и брат му може да стигне дори до 18 месеца затвор.