Във връзка с възможностите за провеждане на официална футболна среща между националния футболен отбор на България (мъже) и националния футболен отбор на Унгария (мъже) на Стадион "Христо Ботев" в гр. Пловдив в периода 14-16.11.2023г., Ви съобщаваме, че сроковете за прекратяване на строителните дейности, демобилизация и привеждане на строителната площадка във вид, в който тя няма да застрашава живота и здравето на гражданите и гостите на град Пловдив е прекалено кратък и няма как това да се случи за посочената от Община Пловдив дата.

Това написаха в официалната си Фейсбук страница от строителна фирма PIMK. Което на практика означава, че стадионът няма да е готов да приеме двубоя на националния отбор.

"Към днешната дата ДЗЗД "КОЛЕЖА" извършва СМР на сектори "Б" и "Г" и прилежащите им паркинги, които са планирани предварително и са част от процес, който не може да бъде прекъснат в толкова кратки срокове. Предвидените СМР за предстоящата работна седмица (13.11.2023г - 17.11.2023г.) включват следните дейности:

  1. Монтаж на стоманена покривна конструкция - ферми и връзки между тях на сектор "Б" (южна трибуна)
  1. Монтаж на стоманена покривна конструкция - ферми и връзки между тях на сектор "Г" (северна трибуна)
  1. Монтаж на носеща LT ламарина - първи слой от покривното покритие на козирката
  1. Монтаж на ел. табла за прожекторно осветление на сектор "Б"
  1. Монтаж на основи за прожекторно осветление върху стоманена покривна конструкция - ферми на сектор "Б"

Описаните СМР се извършват с тежка техника, която работи, както на паркинга около стадиона така и на пистата около тревното покритие.

Всички дейности описани по-горе са планирани предварително и съобразени единствено с програмата на футболен клуб "Ботев" Пловдив и тяхното изпълнение няма как технологично и в посочения от Община Пловдив срок да бъдат прекъснати и в допълнение да бъде обезопасена строителната площадка и прилежащите към стадиона паркинги.

Стадион "Христо Ботев", гр. Пловдив ще бъде приведен в готовност за провеждане на футболната срещата от 18 кръг на Efbet лига между отборите на "Ботев" Пловдив и "Пирин" Благоевград, която ще се проведе на 25.11.2023г. (събота) от 15:00 часа.

С Уважение,

Илиян Филипов

Представляващ

ДЗЗД "КОЛЕЖА".

Очаква се решението на Община Пловдив да бъде взето днес.