Шокиращи сцени белязаха мача от френската Лига 1 между Ница и Марсилия - традицинно дерби на Лазурния бряг, в което страстите са много нажежени.

Двете агитки се мразят искрено и неприкрито, а 15 минути преди края тази на домакините провокира старта на хаоса.

Ница водеше с 1:0 с гол на датския нападател Каспер Долберг, когато Дмитри Пайе от гостите тръгна да изпълнява корнер пред ултрасите на домакините. Те го замеряха с пластмасови бутилки, а една го удари в гърба.

Embed from Getty Images

Бившият френски национал се изправи и я хвърли обратно със сила в публиката. След това още една - пак в трибуната с фенове, а през това време не спираше да ругае.

Дойдоха и други играчи на Марсилия, както и капитанът на Ница Данте, опитващ да успокои страстите.

Част от феновете обаче вече бяха прескочили загражденията, бутнаха и рекламните пана и нахлуха на терена да се разправят с Пайе.

Намеси се полиция, стюарди, играчи и треньори. Няколко от тях отнесоха удари, като ясно се видя на кадрите ритник от ултрас в гърба на играч на гостите.

Embed from Getty Images

Около 3-4 минути хаосът бе пълен, съдията прибра двата отбора в съблекалните, а президентът на Ница Жан Пиер-Ривер обикаляше пред трибуната с ултрасите, за да ги успокоява.

Треньорът на Марсилия - лудият аржентинец Хорхе Сампаоли, опита да се сбие с поне дузина хулигани, като полицията се чудеше него ли да пази от тях или обратното.

Накрая и той някак бе извлечен в съблекалните, а президентът на клуба-гост Пабло Лонгория обяви, че тимът няма да се върне да доиграе мача. Шефът призна, че сигурността на състезателите не може да бъде гарантирана.

Embed from Getty Images

Това е втори пореден скандал с Марсилия във френската лига за сезона. Преди седмица в Монпелие, когато водеше с 3:2, тимът отново бе замерян с бутилки и напусна игрището.

Тогава обаче след няколко минути се върна и доигра двубоя, като го спечели.

Сега нямаше продължение и мачът бе прекратен в 75-ата минута, когато полетя бутилката, ударила Пайе и започнала цялата тази стряскаща сцена.

Embed from Getty Images