Големият талант на Манчестър Юнайтед Мейсън Гринууд направи втора поредна голяма издънка за дни, като отново е в заглавията на жълтите издания на Острова.

18-годишният нападател, направил чудесен първи сезон в първия отбор и стигнал до националната фланелка на Англия, бе сниман в бар да вдишва "райски газ", за който се знае, че е упойващ и е наричан още "предизвикващ смях".

В добавка към публикацията, таблоидът "Сън" предлага и мнение на лекар, който казва, че тази субстанция може да навреди осезаемо на организма на един спортист.

Гринууд публикува извинение на сайта на Юнайтед, с което признава грешката си и се разкайва за нея. Той призовава никой да не повтаря извършеното от него в обръщението, като освен това припомня: "Само на 18 години съм и се уча от грешките си."

Преди седмица нападателят и Фил Фодън от Манчестър Сити, също тийнейджър, бяха отстранени от националния, след като доведоха момичета в стаята си в хотела по време на лагера на англичаните в Рейкявик.

Мениджърът Оле Солскяр защити Гринууд, като нарече издънките му "нищо изненадващо за възрастта и неосъзнатите още нови отговорности".

Треньорът на Юнайтед е убеден, че случилото се в последните дни ще помогне на Мейсън да бъде по-зрял в следващите години.

Солскяр обяви още, че капитанската лента на клуба остава за Хари Магуайър въпреки неговите проблеми с гръцкото правосъдие.

Защитникът бе осъден условно на 21 месеца след сбиване и арест в Миконос преди 20 дни.

"Хари е страхотен човек, изключително отговорен и нямам съмнения в това, че той заслужава да продължи да е капитан. Аз и клубът заставаме зад него", каза Оле.