Мечтата на Килиан Мбапе да стане и олимпийски шампион, след като опита да спечели Евро 2024 с френския тим, е в миналото.

Звездата на "петлите" призна на пресконференция преди откриващия мач на турнира с Австрия в понеделник вечер от 22:00 часа, че няма как да играе за олимпийския отбор в Париж, след като новият му клуб Реал Мадрид ясно е изразил позицията си по темата.

"Неведнъж съм го казвал - исках да играя на този турнир, защото е у дома и ми се искаше да опитам да го спечеля с френския екип - призна Мбапе. - Но позицията на клуба ми е съвсем ясна и от този момент нещата са решени. Няма да участвам на Олимпиадата.

Приемам нещата такива, каквито са. Реал ясно ми обясни своята позиция, а и аз съм реалист за програмата и за това какво ме очаква.

През това лято започвам ново приключение в Мадрид, а това не би била най-добрата възможна подготовка за него - с европейско първенство и Олимпиада.

Надявам се отборът ни са спечели златните медали в Париж, ще гледам всички мачове."

Позицията на Реал не е никак трудна за разбиране.

Европейското първенство приключва в средата на юли, а се очаква Франция да стигне далеч на него. Олимпиадата стартира на 24 юли и ще приключи на 9 август.

След десетина дни е началото на първенството на Испания. Няма как Мбапе да играе на двата турнира, да вземе необходимите поне 14 дни ваканция, а после да направи и пълноценна подготовка в напълно нова обстановка и отбор, за да влезе силно в сезона.