Бившият национал и полузащитник Светослав Петров е новият старши треньор на Септември (София). Роденият на 12 февруари 1978 година Светослав Петров до момента беше част от детско-юношеската школа на клуба.

С неговото назначение ръководството на клуба в лицето на собственика Румен Чандъров затвърждава амбициите си да продължи с налагането на собствени юноши в първият отбор, а също така да дава поле за изява на своите треньори. До момента в своята кариера като треньор Петров е бил част от отборите на ЦСКА София, Ботев Пловдив, Добруджа Добрич, Локомотив София, а за него това е и втори престой в Септември.

Като футболист, стартира кариерата си в Добруджа Добрич и преминава през тимовете на ЦСКА София, Кубан Краснодар, Локомотив София, Нефтчи Баку, Чанчун Ятай, Калиакра Каварна и Ботев Пловдив. В периода от 2000 до 2003 година е част и отнНационалният отбор на България.

Младият специалист поема отбора след раздялата със Славко Матич, като още утре ще изведе играчите за първа тренировка, част от подготовката на "септемврийци" за предстоящото домакинство срещу Левски София.