Вратарят на Астън Вила Хосе Рейна разкри в интервю за италианския в. "Кориере дело Спорт" каква битка е водил с вируса Covid-19.

Стражът, който стана европейски и световен шампион с Испания, не не е тестван за заразата, но е убеден, че е имал точно нея. Рейна е в дома си с цялото си семейство в социална изолация вече повече от две седмици.

"Почувствах се ужасно уморен, когато дойдоха първите симптоми - разкрива вратарят. - Имах лека треска, кашлях... Появи се и едно ужасно главоболие, което сякаш никога не спираше и не искаше да си отиде. Постоянно се усещах отпаднал.

Но това бе нищо. Най-трудното дойде един ден, когато просто не можех да дишам. Близо 25-30 минути сякаш някой запуши гърлото ми, това бе най-ужасният момент от живота ми. Просто нямах кислород и се задушавах. Стори ми се като цяла вечност, ето тогава наистина се уплаших."

От дома си в Бирмингам, Рейна продължава разказа:

"Ние сме щастливи, имаме голяма къща с двор и пространство. Не искам да си помислям как се отразява това положение на семейства в апартаменти, с по едно или две деца... Те са истинските герои.

Аз не съм излизал от къщата и двора вече 18 дни, радвам се на времето със съпругата си Йоланда и петте ни деца. Имаме пространство, имаме въздух. Естествено, липсва ми футболът, усещането за мачовете, за съотборници и всичко около играта.

Но в момента единственото важно нещо е това да отмине и светът да се върне към нормалното си ежедневие."