Световният шампион с Франция - Бенжамен Менди, ще съди Манчестър Сити заради отстраняването си от отбора докато бе арестуван.

Левият краен бранител премина през ужасяващи почти две години, в които бе обвинен в сексуално посегателство от общо 13 жени и прекара 134 дни в ареста, преди да бъде пуснат под домашен арест.

Той бе заплашен от много тежка присъда при доказване на вината му, но нещата завършиа с положителен край и преди месец Бенжамен Менди бе оправдан по всичките обвинения.

В целия този период макар Сити да изрази подкрепа към своя играч, "гражданите" замразиха заплатата му, защото все пак той нямаше как да се явява на тренировки и реално не изпълняваше служебните си задължения.

Договорът на франзуцина с клуба изтече в края на юни и той вече ще играе за тима на Лориен в родината си, но Менди е решил да се обърне към съда за замразените заплати, които не е получавал от Сити в последните месеци.

Адвокатите на Менди, което спечелиха далеч по-важната битка за неговата свобода, ще опитат и да докажат, че заплатата на играча е била неправомерно замразена.

Доводът, който ще се използва е, че Менди не се е явявал на тренировка заради неправомерното си задържане от британските власти, заради което Манчестър Сити трябва да върне замразените му заплати, тъй като той не е пропускал въпросните месеци тренировка по свое желание.