България отстъпи с още две места назад в ежемесечната ранглиста на националните отбори на ФИФА. Футболистите на Георги Дерменджиев вече са №68 в света, след като през октомври бяха с две позиции по-нагоре. Пред нашите са Саудитска Арабия и Албания, а точно след "лъвовете" се нареждат Ирак и Ел Салвадор.

Страната ни има с 4 точки по-малко отколкото миналия месец и вече е с 1350, след като в официалните си мачове през ноември записа загуба от Финландия и равенство с Ирландия, за да изпадне в Лига С в Лигата на нациите.

Този месец най-голям прогрес бележат Екваториална Гвинея и Бурунди, които се изкачват с по 10 места, съответно до №134 и №138, както и Румъния и Унгария, които напредват с по 7 позиции за №37 и №40 в света. 

Либия (9 места назад), Исландия (7), Ирландия (6), Лесото (6) и Андора (6) пък отстъпват най-много в световен мащаб спрямо предходното си място.

Италия и Мексико се настаниха в първата десетка и са съответно №9 и №10 в света, а Аржентина изпревари Уругвай и вече е №7. Белгия остава начело, а след това се нареждат Франция, Бразилия, Англия, Португалия и Испания.