Треньорът на "Байерн" Юп Хайнкес изкара последните минути от лудия реванш в Мадрид като обезумял. Наставникът ще навърши 73 години след седмица, но бе като млад лъв, крещящ и сочещ вратата на "Реал". А тя бе обсадена и едва не падна с трети гол, който щеше да е фатален за Мадрид.

"Изключително съм доволен от отбора - каза Хайнкес. - Изиграхме невероятен мач, наистина страхотен. Не съм виждал "Байерн" да играе така от години."

Интересно, но минути по-рано същото в студиото каза Лотар Матеус. "Такъв "Байерн" не съм виждал отдавна...".

Вероятно го допълват немските вестници, които още в онлайн изданията си след двубоя обобщиха - това е машината "Байерн", която гледахме за последен път в такъв стил през 2012-2013 г., когато пак с Хайнкес за треньор спечели требъл. Включително тази купа, която сега се изплъзна.

"Понякога трябва да се вгледаме в грешките си - призна Юп. - Особено тази, която направихме в началото на второто полувреме (сбърканият пас на Толисо и колебанието на вратаря Улрайх, довели до втория гол на Бензема - б.а.). Едно такова невнимание на полуфинал е фатално. Всичко друго бе перфектно.".

Чуха се и още гласове на реализъм, насред хоровото недоволство от съдийството в двата мача.

"Жалко, но ние трябва да приемем, че допуснахме глупави голове - откровен бе Томас Мюлер. - Не искам изобщо да говоря за турския съдия и дузпите... Това не е тема, която ми е приятно да коментирам. Нашите грешки са важни, защото отново спряхме преди финала, а с такава класа и футбола, който показахме днес, ние трябваше да сме там.".

Малко факти и статистики.

"Байерн" е стрелял 39 пъти към вратата на "Реал" в двата мача и успя само 3 пъти да я порази. Мадрид има 18 удара, но вкара 4 гола...

Баварците са отправили 43 центрирания в двата мача, "Реал" има 17. Всички статистики са в полза на Мюнхен, но... най-важната е в попаденията.