Последното, което може да се твърди за Марк-Емилио Папазов, е, че е притеснителен и без самочувствие. Той е амбициозен, търси най-добрите възможности за развитие и се стреми към победи. Макар и все още на 15, миналата година той успя да разбуни духовете и да привлече внимание към играта си с преминаването си от Левски в ЦСКА. Той иска да се докаже с всеки мач, а талантът и стилът му се забелязват и от непрофесионално око. Освен за ЦСКА, Марк бележи голове и за юношеския национален отбор. Гордее се с постиженията си и търси нови предизвикателства. Фокусиран е и иска да играе срещу най-силните противници. Марк толкова обича футбола, че дори в свободното си време, когато не е терена, играе FIFA.

- Kъде си роден, на колко години си и на каква позиция играеш в момента?

- Аз съм Марк-Емилио Папазов, на 15 години, роден съм в София и в момента играя като нападател в отбора на ЦСКА София.

- Винаги ли си искал да си футболист?

- Да, винаги съм искал да стана футболист и играя футбол от 3 годишен.

- От колко време си в ЦСКА? Как се озова в отбора?

- В ЦСКА съм от август 2018 година, дойдох от Левски. Избрах да премина в ЦСКА, защото исках да играя в отбор, в който ще оценят възможностите ми.

- Коя е най-голямата ти сила на терена?

- Мисля че най-силните ми качества на терена са техниката, която притежавам, и завършващият ми удар.

- На кои футболисти се възхищаваш?

- Идолът ми от началото винаги е бил Кристиано Роналдо, сега много харесвам и Неймар. В Роналдо най-много ми допада това, че не спира да тренира и всеки мач се представя на супер високо ниво. В Неймар ми прави впечатление стилът му. Забавлявам се, когато го гледам как играе със самочувствие. Техниката му също е невероятна.

- Кой е моментът от терена, който ще помниш винаги?

- Първият ми гол за националния отбор е момент, който никога няма да забравя.

- Какво ти носи футболът? Какво ти харесва най-много в този спорт?

- Обожавам да играя футбол, винаги ми се тренира, най-много ми харесват във футбола важните мачове с добри съперници, защото трябва всяка секунда да съм концентриран.

- Остава ли ти свободно време? С какво се забавляваш?

През малкото време, в което не тренирам, излизам с приятели или играя на FIFA.