В Испания се възхищават не само на головете на Лео Меси, но и на подобрената му физическа форма през новия сезон. Дни, след като вкара своето попадение №400 в Примера дивисион, аржентинецът разкри и причината за състоянието му.

Меси е пътувал няколко пъти от лятото насам до Сицилия, където се е срещал за по няколко часа с експерта-диетолог Джулиано Позер, популярен сред някои от най-големите звезди в спорта на Аржентина.

Италианецът е изготвил програма за Меси, по която той да промени режима си на хранене и приемане на напитки, за да го настрои към възрастта и натоварванията.

Според барселонския в. "Спорт", всички в клуба са впечатлени от енергията на Лео в тренировките, което бе позабравено в последните сезони. По време на мачовете на Барселона в първенството, аржентинецът нерядко повежда пресата на съотборниците си и видимо тича повече, отколкото в предходни години.

Меси е толкова впечатлен от ефекта на хранителния режим "Позер" върху формата му, че на няколко пъти изпращал билети за мачове на Барса на специалиста.