Мачът на мачовете в европейския футбол между Барселона и Реал Мадрид е отложен, без да се насрочва дата за изиграването му.

Решението дойде късно снощи, след като Лигата, Федерацията и клубът от Мадрид се обединиха, че на 26 октомври в Барселона не е възможно дербито да се изиграе при нормални условия.

Клубът от Каталуня опита да противоречи, но също е наясно, че докато по улиците вървят бунтове и протести, а политическата обстановка в цялата провинция е взривоопасна, мач с най-омразния на каталунците тим няма как да има.

Полицията категорично отказа да гарантира охраната на Ел Класико, след като в същия ден се очакват поне стотина хиляди по улиците на Барселона.

Оказа се, че не е и толкова лесно да се насрочи двубоя за друг ден преди Нова година.

Първата дата, която изплува, е 18 декември. Но Лигата не желае такъв мач да е в сряда заради лудите пари от телевизионни права. Няма шанс - супердербито трябва да е през уикенда.

Дойде вариант - 7 декември, като се разместят мачовете на Барса с Майорка и Реал с Еспаньол. Но се оказа, че другите клубове не са съгласни тяхната програма да бъде размествана.

И засега Ел Класико си няма дата. Ясно е само, че няма да е следващата съботаа 26 октомври, както всички ние се надявахме и очаквахме.