Отложеният финал за Купата на Испания между Атлетик Билбао и Реал Сосиедад ще се играе без публика, обяви Испанската футболна федерация.

Срещата беше отложена, за да не се играе без публика, а надеждите бяха да се състои на 3 април и да съвпадне със завръщането на хората по трибуните.

Популярното испанско радио Кадена СЕР съобщи вчера, че Испанската федерация по футбол (РФЕФ) планира да позволи на стадион Картуха в Севиля да има зрители, запълващи 20-25% oт 60-те хиляди седалки.

Но в същото време испанският здравен министър Каролина Дариас обяви, че правителството ще блокира подобно действие и добави, че "не е подходящо феновете да се завръщат толкова скоро по трибуните".

След това обаче и федерацията направи обрат в плановете си и излезе днес с изявление: "Моментната епидемия, както и въведените ограничения, при които границите на Автономната област Андалусия и на провинция Севиля са затворени, означава само едно- че не е възможно за феновете, които не живеят в локалната зона да присъстват на мача. Това беше предадено и на двата клуба, които заявиха, че ще приемат и подкрепят всяко решение на централата по въпроса.

частност беше отчетен фактът, че феновете от никоя друга провинция също няма да пътуват за мача.

"По този начин Министерството на здравеопазването на Андалусия и РФЕФ постигнаха споразумение срещата да се проведе при затворени врати на стадион Картуха", се казва още в изявлението на централата.

Любопитното е, че две седмици по-късно- на 17-и април, Атлетик (Билбао) ще играе още един финал за Купата на Испания, но за този сезон. За момента не е ясно дали и той ще се проведе без публика или ще има промяна в местната политика.