Самолетът на немския национален отбор по футбол е трябвало да прави принудително кацане тази нощ в Единбург.

Вчера Бундестима игра мач от световните квалификации срещу Исландия в Рейкявик,който спечели с 4:0, а аварийното кацане се е наложило по пътя обратно към дома.

Докато самолетът е бил над Шотландия, екипът подава сигнал за проблем и изисква принудително кацане, като най-близкото международно летище в този момент е това на Единбург. Именно заради това на машината се е наложило да прави почти обратен завой, защото в момента на сигнала е била вече над Северно море.

За щастие самолетът се е приземил успешно, а няколко часа по-късно с официално изявление, от Бундестима признаха, че неизправност в самолета е причината за това кацане. Всички на борда са невредими, като са се раминали само с уплах.

В продължение на няколко часа в Единбург се е извършвала проверка на машината, като на този етап няма информация дали немските национали са излетяли към дома, или ще чакат да бъдат прибрани с друг самолет.

От цялата делегация на борда не са били единствено Мануел Нойер, Йошуа Кимих и Серж Гнабри, които са получили позволение да останат тази нощ в Исландия, а след това да се приберат към Мюнхен, където и тримата играят.